Skip to content

Cum să folosești Legăturile Duble pentru a obține rezultatele dorite

Vrei să citești acest articol acum sau preferi să îl salvezi pentru mai târziu? Este alegerea ta. În orice caz, vei beneficia de principiul descris în această postare. Nu vei învăța doar cum să utilizezi această tehnică în viața de zi cu zi, ci vei profita și din aplicarea acesteia în condiții terapeutice. Imaginează-ți că ai un instrument pentru a crea rezultatul dorit. Îl ai mereu cu tine și îl poți folosi oricând dorești, în aproape orice situație. Acest instrument este foarte ușor de utilizat. Se numește „Legătura Dublă”


Sentimentul de control

Legătura Dublă este o tehnică care oferă cuiva sentimentul că poate alege liber. Deoarece nimeni nu vrea să fie patronat și, deoarece tuturor ne place să avem de ales, Legătura Dublă poate funcționa ca un farmec. Să presupunem că ai petrecut toată dimineața la reprezentanța auto locală și că ai găsit în cele din urmă mașina de vis. Este în jurul orei prânzului, iar dealerul auto te întreabă: „Vrei să semnezi contractul acum sau preferi să iei prânzul mai întâi?” Pur și simplu abia aștepți să conduci mașina nouă și, prin urmare, te hotărăști să semnezi imediat contractul, însoțit de un dealer de mașini atent și amabil. Pe măsură ce conduci acasă cu mașina nouă, ești mulțumit de decizia pe care ai facut-o, și de faptul că ai putut alege când să semnezi contractul .

Iluzia alegerii

Acum, să ne gândim din nou la alegerea pe care ai avut-o la reprezentanța auto. A fost cu adevărat o decizie liberă? Sau vanzatorul te-a condus activ spre rezultatul dorit? Sigur, ai vrut să cumperi acea mașină. Dar chiar te-ai gândit la alte alegeri? De exemplu, să nu cumperi deloc mașină sau să cugeți mai întâi și să revii mai târziu? Aceasta este Iluzia Alegerii.

Cum se folosește Legătura Dublă într-o sesiune terapeutică

Legătura Dublă poate fi, de asemenea, foarte eficientă într-o sesiune de hipnoză. De exemplu, o poți utiliza dacă dorești ca clientul dvs. să intre în transă rapid și fără efort. Chiar înainte de a așeza cu un client pentru a face o ședință hipnotică, întrebă: „Preferi scaunul de hipnoză sau scaunul de transă?” Reține că întrebarea presupune că clientul va intra în hipnoză sau transă. Ambele sunt de fapt același lucru și oricare dintre ele vă va oferi exact ceea ce doriți. O altă modalitate excelentă de a induce o transă folosind o legătură Dublă ar fi să întrebi: „Preferi să intri în transă repede sau încet?” În acest fel, distragi clientul de la posibilitatea de a nu face transă. Este și mai puternic, deoarece conține o comandă încorporată („intră în transă rapid sau încet”) care poate crește influența hipnotică.